Založ si blog

Co s tym?

Ako tak kracame svojim zivotom stretavame sa po celu dobu s roznymi vecami zazitkamy. Dnes rano ma tak pod sprchou napadlo ze vlastne moj zivot je ako z rozpravky. A nie len ten moj ale kazdeho z nas.

Ako tak kracame svojim zivotom stretavame sa po celu dobu s roznymi vecami zazitkamy. Dnes rano ma tak pod sprchou napadlo ze vlastne moj zivot je ako z rozpravky. A nie len ten moj ale kazdeho z nas.

Moze sa to zdat komicke. Ale pri hlbsom zamysleni sa nad zivotom najdeme toho velmi vela spolocneho. Napriklad sesthlaveho draka. Co tym myslim? Tu velku jastericu s kridlamy a ohnom slahajucim z jeho siestich ust. Aj v rozpravkach je to tak. Za horamy dolamy (nebudem pocitat za kolkymi) zila jedna rodina kde sa narodil chlapec. Chlapec ci dievca to je v tomto pripade jedno. Dolezite je ze sa narodilo dieta.

Toto dieta vyrasitie pod kridlami svojich rodicov ked dospeje je na case aby sa vidalo do sveta. Mamicka mu zabali na cestu pecen chleba a syra. PObozka ho zazelamu mu vela stastia. S otcom si chlapsky poda ruku a DOvidenia drahy rodicia. Dieta odchadza do sveta.

Ano takto kazdeho z nas nasi rodicia vyprevadzali s domu, bytu to je jedno. Proste kazdemu z nas nadide cas raz sa postavit na nohy a ist ustrety svetu.

Ako tak kracame po svete zistime ze potrebujeme jest, pit, nove znackove oblecenie,converse tenisky, kabelky, plavky,lacne topanky atd. Na to vsetko ale treba zlate dukaty. Mame dve moznosti bud sa znas stanu zlodeji alebo poctivy pracanti. Ani jedno ani druhe v rozpravkach nieje zle. Aj zlodej zaziva kopec peknych chvil a mozno aj viac toho erotickeho ako jeho kladny opponent. Ale k veci.

Vyberme si teda uz hocico. Ideme dalej. Mame zlate dukaty a kracame dalej. Zijeme pracujeme a zijeme. Ale nieco nam chyba. Ano je to nieco co by nas doplnilo. A tu zrazu v dalsej dedine sa dozvedame ze za dedinou sa v jaskyni usadil sesthlavy drak. A ze chce do splnu za obet krasnu princeznu. A tu nas to dostane. Princeznu zbadame na obrazku miestneho pohostinstva a uz ani za svet sa nevieme zbavit myslienky na tu jedinu princeznu. TO ze k nej pripada aj pol kralovstva nas az tak nezaujima. Hlavne ze je krasna ako ako no proste je krasna ako.

Tak sa vyberame na kralovsky dvor dvorit o ruku a moznost zabit sesthlaveho draka. Stretavame samych rytierov z roznych krajov sveta. Vravia roznymi jazykmi a su obleceny v riadnej zbroji. Same znacky adidas, nike, reebok atd. Slak aby to vzal. Nase made in mamicka musi stacit.

Cakame na prilezitost prezentacie nas samych ale stale idu a vchadzaju do vnutra iba ty adidas nike a reebok. Az na koniec sa dostavame mi obycajny ludia. Zial je taka doba. Dane su vysoke pani kruty. Ekonimika upada prace je malo. Ideme dnu. Klakneme sip red panom kralom a ten nas pozera a ohrna nos no lava prava a fuuuuj. Och ano mal som sa najskor osprchovat. Ale kde ked vodne stocne je tak drahe a dazdova voda uz nieje dazdova ale kysla. Vzdy ked zacne prsat tak sa ludia skryvaju aby ich nepopalil. Tak nebola moznost inak ako takto predstupit pred pana Krala.

Prichadza princezna. Len sa tak vznasa nad zemou s lahkostou a krasou ma opantala. Musime si davat pozor. Ale pre pana krala nie sme moc dobry a tak nas necha vyviest az za brany.

Nevadi.

Nejak bude. V kracani svetom sme ostali stat na tomto mieste. Musime ju ziskat. Ta jej krasa ako. Proste ako.

Sami sa teda vidame do jaskyne za dedinou kde sidli sesthlavy drak. A pokusime sa mu postavit zoci voci a stat.

Lenze cim mu tie hlavy mame stat ked ani mecom nedisponujeme. A hla prva discrepancia nastala. Rychlo sa teda presuvame do najblizsieho obchodu a miname posledne zlate dukaty na damaskovy nozik. Nic moc ale musi stacit. S poslednych moznoch este nestrapnenych sebou samych chvil si ho prezreme naostrime a ideme.

Je to tu. Drak a my. Prva rana vysla do prazdna. Padame a letime ako vrece slamy u mlynara do kuta. Proste velke susto sme si nabrali. Ocitame sa v nebi.

Tak to proste skoncilo.

Kde nastala chyba? V prvom rade v tom ze si musime uvedomit kym sme a kam patrime. Nemozeme sa hrat a snazit o veci na ktore nie ze nemame ale nemame skusenosti. Skusenosti treba naberat postupne pomaly a cely zivot. My cely zivot stojime s mecom v ruke a pred nami sa tiici sesthlavy drak. Bojujeme s nim a padame, hlavu stiname. Ale pomaly. Ale raz to pride. Niekomu skor niekomu neskor. Zalezi od toho ako velmi chceme stinat a ako sa ktomu postavime.

Dospievanie

02.10.2013

Niežeby som očakával, že budete vedieť, aký to bol pocit, keď som na MTV prvýkrát videl Anarchy in the UK. Vedieť to, koniec-koncov, nemáte skade, lebo ten pocit bol môj a iba môj. Iste, odvíjať nejaké hodnoty od Sex Pistols nie je najlepší nápad, lenže, našťastie, keď máte, čo ja viem, dvanásť rokov, žiadne hodnoty vám ani odvíjať nenapadne. Od ničoho. Čiže mám [...]

Pudlik

28.09.2013

Odlepil pohlad od zaprasenej zeme, aby rozptylil svoje zaprasene myslienky.Nez si to stacil uvedomit, pozeral do oci zeny. Oci boli modre. Zena bola mlada. Na tvari ziadne vrasky. Damske oblecenie stylove, topanky, šaty, kabelky a novodobe.Dlhe, na blond prefarbene vlasy odrazali napory vanku, ktory ich ustipacne nadvihoval.Napoly zahalene prsia sa pohupovali v rytme chodze. Hore. Dolu. Hore. [...]

Zivot flegmatika

24.09.2013

Definicia flegmatika: FLEGMATIK je clovek, ktory sa vykaslal na vsetko, co sa tyka jeho vzdialeneho, stredne vzdialeneho, menej vzdialeneho a blizkeho okolia. Mysli len na to, kde si oddychnut a naco sa najblizsie vykaslat. Riadi sa heslom, co sa nevyriesi same, to ma nezaujima, alebo to co ta stve, nestoji za to aby ta to stvalo. Je to clovek vacsinou inteligentny, ale svoju inteligenciu [...]

Medveď

V košickej zoo sa Xene narodilo medvieďa Ares

19.04.2024 13:08

Jeho genetická hodnota je mimoriadne cenná pre európsky záchranný program.

izrael, palestína, západný breh jordánu, evakuácia, amona

EÚ po prvý raz uvalila sankcie na izraelských osadníkov pre útoky na Palestínčanov

19.04.2024 13:07, aktualizované: 13:20

Palestínčania chcú, aby Západný breh bol súčasťou ich budúceho štátu.

Rudolf Huliak

SaS podá návrh na odvolanie Huliaka z postu predsedu výboru

19.04.2024 13:00

Hlina tvrdí, že podnet bude musieť byť zaradený na rokovanie a musí byť o ňom rozprava.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 11
Celková čítanosť: 23407x
Priemerná čítanosť článkov: 2128x

Autor blogu

Kategórie