Založ si blog

Stracaju zabrany

Neskrývajú sa…
Išiel som s priateľkou ruka v ruke po ulici, ktorá spája dve sídliská v nitre. Kráčame okolo obchodov, prezeráme si výklady, keď v tom nás predbehol chalan. Na krátko ostrihané vlasy a na krku o veľkosti desať krát desať centimetrov vytetované tetovania číslo 88 v runovom písme.
88 je všeobecne známi nacistický kód. Znamená poradie písmen v abecede. V tomto prípade je to písmeno H. HH, teda Heil Hitler.
Rovnako nie je problém, a to nie len v Nitre, stretnúť chalanov jemu podobných, v tričkách s rokom 1889, čo je rok narodenia Adolfa Hitlera (20. 04. 1889). V súčasnej dobe začala aj nemecká značka Thor steinar, vydávať pánske tričká,pánske košele, panske mikiny a zimne bundy panske pod s číslom 28. 28 je tiež poradie písmen v abecede. BH. To znamená Blood and honour (krv a česť), čo je najznámejšia „white power“ organizácia na svete.
Runové písmo bolo s obľubou používané v nacistickom Nemecku a je vidieť, že ani teraz sa niektorí jedinci od neho nedištancujú. Napríklad jednotky SS mali svoj znak napísaný práve tzv. Sig runou. Rovnako aj viacero nacistickýh hesiel bolo písaných v runovom písme.

Keby ste sa tohoto chalana opýtali, čo majú tieto dve číslice, vytetované na jeho krku, znamenať, určite by odpovedal, že je to jeho rok narodenia, alebo obvod pása, alebo číslo vchodu, v ktorom býva. Sú to všetko bláboly, ktoré vždy s takou radosťou pužívali.
A nakoniec. Chalan mal na sebe oblečenú bundu značky Eighty Eight.
Značke Eighty Eight sa budem podrobnejšie venovať v ďalšom článku.

Dospievanie

02.10.2013

Niežeby som očakával, že budete vedieť, aký to bol pocit, keď som na MTV prvýkrát videl Anarchy in the UK. Vedieť to, koniec-koncov, nemáte skade, lebo ten pocit bol môj a iba môj. Iste, odvíjať nejaké hodnoty od Sex Pistols nie je najlepší nápad, lenže, našťastie, keď máte, čo ja viem, dvanásť rokov, žiadne hodnoty vám ani odvíjať nenapadne. Od ničoho. Čiže mám [...]

Pudlik

28.09.2013

Odlepil pohlad od zaprasenej zeme, aby rozptylil svoje zaprasene myslienky.Nez si to stacil uvedomit, pozeral do oci zeny. Oci boli modre. Zena bola mlada. Na tvari ziadne vrasky. Damske oblecenie stylove, topanky, šaty, kabelky a novodobe.Dlhe, na blond prefarbene vlasy odrazali napory vanku, ktory ich ustipacne nadvihoval.Napoly zahalene prsia sa pohupovali v rytme chodze. Hore. Dolu. Hore. [...]

Zivot flegmatika

24.09.2013

Definicia flegmatika: FLEGMATIK je clovek, ktory sa vykaslal na vsetko, co sa tyka jeho vzdialeneho, stredne vzdialeneho, menej vzdialeneho a blizkeho okolia. Mysli len na to, kde si oddychnut a naco sa najblizsie vykaslat. Riadi sa heslom, co sa nevyriesi same, to ma nezaujima, alebo to co ta stve, nestoji za to aby ta to stvalo. Je to clovek vacsinou inteligentny, ale svoju inteligenciu [...]

Aktuálna informácia, horúca novinka, práve sa stalo, PRAVDA, mimoriadna správa, mimoriadne1, mim1

Pri Šali došlo k tragickej nehode, čelnú zrážku áut neprežili traja ľudia

23.04.2024 15:29

Na mieste zasahujú dve pozemné ambulancie záchrannej zdravotnej služby aj posádka záchranárskeho vrtuľníka.

Ana Estradová

V konzervatívnom Peru vykonali vôbec prvú eutanáziu. Ana Estradová trpela nevyliečiteľnou chorobou

23.04.2024 15:09

Ana Estradová bola niekoľko rokov pripútaná na lôžko. Súdny spor, v ktorom jej bolo priznané právo podstúpiť eutanáziu, viedla a vyhrala za pomoci ombudsmana pre ľudské práva.

Rudolf Schuster

Rudolf Schuster získal Čestné občianstvo Košického samosprávneho kraja

23.04.2024 15:06

Ide o vôbec prvé udelenie takéhoto ocenenia v histórii kraja.

Britain Clinton

Brusel chce uľahčiť život v Británii aj mladým Slovákom. Použije na nich Londýn dvojaký meter?

23.04.2024 14:00

Európska komisia by rada zmäkčila nepríjemné dopady brexitu na občanov členských štátov EÚ vo veku do 30 rokov. Aký postoj zaujali politici v Londýne?

Štatistiky blogu

Počet článkov: 11
Celková čítanosť: 23423x
Priemerná čítanosť článkov: 2129x

Autor blogu

Kategórie